Ontwerp

Ontwerp

Een ontwerp is de absolute basis voor het realiseren van echte toptuinen! BPS Tuinen ontwerp tuinen naar een tijdloze, natuurlijke stijl die aansluit op huis en omgeving. Er word uiteraard rekening gehouden met uw eisen als klant maar doorheen het ontwerp zal er de kenmerkende stijl  van de ontwerper er in te bespeuren vallen zonder dat ook maar één tuin dezelfde lijkt!

Door een jarenlange ervaring heeft Pieter Declerck een eigen stijl uitgewerkt die naar voren komt in de ontwerpen en vooral in de aanplant. Weinig tuinprofessionals zijn zo toegelegd op het aanbrengen van variatie en spelen met planten in de tuin dan Pieter Declerck. In de wereld van de plantenliefhebbers zijn er namelijk 2 soorten mensen, de muziekliefhebbers en de componisten en soms ook beide. Graag planten zien volstaat niet om mooie combinaties te maken, tenzij je ook verder kan kijken dan bladeren en bloemen alleen. Bloeiperiode, hoogte, natuurlijke effect, algemeen opzicht, aantrekkingskracht, etc… spelen allemaal mee een rol in het opstellen van een doordacht beplantingsplan. Door de grote plantenkennis en natuurkennis algemeen alsook het begrijpen hoe een ecosysteem werkt kan er een tuin ontworpen en aangelegd worden die boeiend is doorheen het gehele jaar. Daarbij krijg je van Pieter Declerck ook steeds de gepaste richtlijnen die je verder de goede richting opsturen doorheen de ontwikkeling van ‘net aangelegde’ tot ‘volwassen’ tuin. Je kan natuurlijk voor dit alles ook rekenen op de verdere opvolging van BPS Tuinen!

Werkwijze in uw tuin!

De volgende stappen worden genomen na contact!

Bezoek

Bezoek ter plaatse (eerste kennismaking, er wordt gekeken naar het potentieel, vrijblijvend)

Opmeten

Na akkoord van u wordt er overgegaan tot opmeten van de tuin ter plaatse en alle eisen worden genoteerd

Schets/voorontwerp

Er wordt een schets/voorontwerp gemaakt waarin de ontwerper zijn visie voorstelt bij een tweede bezoek. Hier betreft het vooral de opdeling en vormgeving van de tuin.

Ontwerp

Ontwerp wordt zo nodig aangepast en daarna ook definitief uitgetekend en opgestuurd of afgegeven bij een derde bezoek met bespreking. Niet onbelangrijk is dat ieder ontwerp vergezeld gaat van een ‘Tuinverslag’ die u als het ware door het ontwerp loodst en uitleg geeft aan de algemene tuinopzet, details, het gebruik van dode materialen (stenen, terraskeuze, verhoogde bloembakken, opstelling waterpartij etc…) en een idee geeft van welke beplanting waar komt maar nog niet in detail (behalve voor bomen en solitaire planten).

Tuinaanleg

Na aanleg en vormgeving met hagen en bomen, terrassen, waterpartijen, et.. wordt er gekeken voor een beplantingsplan die opgesteld wordt door de tuinontwerper die het basisplan maakte. Het betreft hier veelal een schets om planten op de juiste plaats te krijgen binnen een ontwerp. Hier word echter zorgvuldig over nagedacht om de beste combinaties naar voren te krijgen en aantallen worden dan ook berekend om goed uit te komen met alles. Heb je meer interesse, neem dan zeker even contact op voor een vrijblijvende afspraak!