Realisatie en onderhoud

Realisatie

BPS Tuinen is een eenmanszaak die zich binnen de tuinaanleg vooral toelegt op aanplanting volgens zelf opgesteld beplantingsplan. Dit gaat van bomen en hagen over aanplanten van volledige borders en zelfs bloembakken.

Wanneer het over grotere projecten gaat wordt hulp ingeschakeld van andere ondernemers die zich elk specialiseren op bepaalde vlakken binnen de tuinaanleg. Grondwerken,  aanleg van zwemvijvers en waterpartijen, terrassen en opritten, tuinmeubelinrichting op maat, tuinhuizen en bijgebouwen horen allemaal bij het voorafgaand werk die de tuin uiteindelijk zijn indeling zal geven naast de groenstructuren waarin BPS Tuinen voorziet. Als klant kan je uiteraard ook zelf hulp opvragen aan plaatselijke of aangeraden tuinaannemers en neem je dus zelf de touwtjes in handen of je vraagt hulp van BPS Tuinen om dit alles in goede banen te leiden. Het spreekt voor zich dat dergelijke afspraken goed dienen gecommuniceerd te worden voor een vlot verloop.

Onderhoud

Al vanaf het begin is onderhoud één van de vaste terugkerende opdrachten bij BPS Tuinen. Onderhoud is meestal specifiek zoals het fijnere snoei en scheerwerk en opvolgen van plantenborders maar kan ook over de algemene tuinonderhoudswerken gaan zoals maaien van gazons en onkruidvrij houden van nieuwe aanplant. Afhankelijk van wat er afgesproken wordt kan er dus een specifieke of volledige opvolging gebeuren van de tuin doorheen het jaar.

Onder specifieke onderhoudswerken word onder meer verstaan: